سیستم ERP چیست؟ سیستم ERP چه مزایایی برای کسبوکار ها دارد؟
سیستم ERP چیست؟
برنامه ریزی منابع انسانی به نوعی نرم افزار اطلاق میشه که سازمان ها برای برنامه ریزی و مدیریت فعالیت های روزمره تجاری مانند حسابداری، خرید، مدیریت ریسک و انطباق و عملیات زنجیره تعقیر استفاده میکنند. مجموعه کامل ERP همچنین شامل مدیریت عملکرد شرکت ، نرم افزاری است که به برنامه ریزی ، بودجه ، پیش بینی و گزارش نتایج مالی سازمان کمک می کند. سیستم های ERP تعداد زیادی از فرآیندهای تجاری را بهم پیوند داده و جریان داده ها را بین آنها امکان پذیر می کند. با جمع آوری داده های معاملاتی مشترک سازمان از چندین منبع ، سیستم های ERP تکثیر داده ها را از بین می برند و یکپارچگی داده ها را با یک منبع واحد از حقیقت فراهم می کنند.
امروزه ، سیستم های ERP برای مدیریت هزاران کسب و کار در هر اندازه و در همه صنایع بسیار مهم است. برای این شرکت ها ، ERP به اندازه الکتریکی که چراغ ها را روشن نگه می دارد ، ضروری است.
مقاله پیشنهادی: سیستم مدیریت یکپارچه چیست؟
اهمیت و مزایای استفاده از سیستم ERP
یه سیستم ERP (برنامه ریزی منابع سازمانی) میتونه از 5 روش زیر بازاریابی شما رو پر سودتر کنه.
شاید تو نگاه اول به ERP به چشم ابزار مناسبی واسه استراتژی بازاریابی کسب و کارتون نگاه نکنین، ولی بنظرم وقتشه که تجدید نظر کنین! اون روز هایی که از ERP فقط واسه حسابداری، کنترل موجودی انبار و محاسبه حاشیه سود کسب و کار ها استفاده می شد به تاریخ پیوستن. ERP یه نرم افزاریه که برای مدیریت کامل و همچنین فراهم آوردن اطلاعات قابل اطمینان واسه همه بخش های یه کسب و کار طراحی شده که واحد بازاریابی و فروش هم از این قاعده مستثنی نیستن. واسه خیلی ها، سیستم های ERP ابزاری برای کاهش اتلاف، مدیریت موجودی، کنترل فرآیند تولید و دیگر وظایف هستن. در حالیکه این موارد برای بهینه سازی عملکرد ضروری هستن، خیلی از کسب و کار ها نمی دونن که همین سیستم های ERP چه منابع غنی برای بازاریابی و فروششون هستن. اگر شما هم دانشجوی بازاریابی بوده باشین واژه آمیخته بازاریابی یا همون 4P به گوشتون خورده.
- محصول (Product): چی می خوای بفروشی؟
- قیمت (Price): با چه قیمتی می خوای بفروشیش؟
- مکان (Place): کجا می خوای بفروشیش؟
- ترویج محصول یا خدمت( Promotion): از چه طریقی محصول یا حدمتت رو تو بازار ترویج می کنی و چه افرادی رو ترغیب به خرید می کنی؟
با ERP محصولت رو میشناسی
قبل اینکه برای افزایش فروش و سهم بازارتون بجنگین، باید محصولاتتون رو خیلی خوب بشناسین. سیستم های ERP بهتون کمک می کنند به تمام اطلاعاتی که واسه شناخت بهتر محصول نیاز دارین دسترسی پیدا کنین.
- هر محصول چقدر تو انبار خاک خورده؟
- زمان های پیشینه فروشتون کی بوده؟ ( واسه که این انبارتون رو بهتر مدیریت کنید.).
- چه کالاهایی مرجوع شدن و مشتری هاتون چه گله ای از شما داشتن؟
- محصولتون با چه قیمتی فروش میره؟
- متوجه میشین با خرید یه محصول مشتری هاتون محصول دیگه ای رو هم باهاش خریدن؟
- آیا برنامه های فروش و پروموشنی هستند که ارزشش رو داشته باشه با هم اجراشون کنین؟
- چه محصولات و خدماتی بهتر از بقیه فروش میرن؟
ارزش اطلاعاتی که درباره تک تک محصولات و خدماتتون تو یه سیستم کاربردی ERP هست قدرتی برای تعیین استراتژی آینده کسب و کارتون بهتون میده که تو خوابم نمیدید!! ضمن اینکه با این اطلاعات میتونید اثربخشی کمپین های بازاریابی قبلیتون رو به بهترین شکل تحلیل کنید.
با ERP مناسب ترین قیمت رو واسه محصولاتتون پیدا می کنین
نصف ارزش رقابتی شما محصول و نصف دیگش قیمت اونه. اگه شما یه محصول عالی و خفن هم داشته باشین ولی قیمت مناسبی نداشته باشه، ارزش پیشنهادی شما مشتری های هدفتون رو متقاعد نمی کنه. همچنین اگه شما یه کمپین بازاریابی راه انداخته باشین که با استراتژی قیمت گذاری رقابتی رقباتون رو از بازی حذف کنین، ERP شما رو توارزیابی میزان موفقیت اون کمپین کمک می کنه. شما به اطلاعاتی دسترسی دارین که بهتون میگه کمپین های بازاریابی تون منجر به افزایش تعداد مشتری و خریدهاشون شده یا برعکس کمپین باعث شده مشتری های فعلیتون محصولات و خدماتتون رو با قیمت کمتری استفاده کنند و بدون تکون خوردن آمار فروشتون حاشیه ی سود کمی واستون گذاشتن! اطلاعاتی که از یه سیستم ERP درست و حسابی بدست میارین به تیم فروشتون کمک می کنه تا استراتژی های قیمت گذاریتون رو که منجر به رشد بلند مدت و تدریجی کسب و کارتون می شن، به تدریج تغییر بدن.
با ERP مشتری هات رو میشناسی
بعد از اینکه متوجه شدین چه چیزی رو کجا دارین میفروشین، سوال بعدی اینه که به چه کسایی دارین میفروشین. سیستم های ERP اطلاعات غنی رو درباره ی مشتری هاتون در اختیارتون میذارن. شما می تونید بفهمید اونا چه زمانی ازتون خرید می کنن، با چه قیمتی محصولاتتون رو تهیه کردن، چند وقت یکبار سراغتون میان و کجا ازتون خرید کردن؟ با چنین اطلاعات قدرتمندی که از مشتری هاتون بدست میارین، می تونید استراتژی های هماهنگی واسه ترویح محصولاتتون تو بازار داشته باشین. اینطوری می تونید برنامه هایی برای تکرار چرخه خرید مشتری داشته باشین یا در زمان های اوج فروشتون واسه خرید های عمده تخفیف بذارین، پیشنهاد هایی واسه تکمیل سبد خریدشون بهشون بدین و می تونید تماس های فروشتون رو در بهترین زمان ممکن باهاشون بگیرین. یا می تونین زمان هایی که می دونین مشتری دفعات خرید یا حجم خریدش کم میشه تخفیفات شخصی سازی شده هماهنگ با چرخه خریدش واسش بفرستین تا کسب و کارتون همیشه تو ذهنش بمونه.
به کمک قدرتی که ERP در استفاده از اطلاعات بهتون میده می تونید رویکرد های بازاریابی و فروشتون برای مشتری یا گروه مشتری هدفتون رو تا سر حد جنون هماهنگ کنین!
طراحی و توسعه وب سایت | ویلاآرت
مدیریت ارتباط با مشتریان
بسته به ماهیت کسب و کارتون ممکنه مشتریانی داشته باشین که به حفظ و ارتباط دائمی با اون ها احتیاج داشته باشین. سیستم مدیریت ارتباط با مشتری به تیم فروشتون اجازه میده تا به تموم اطلاعات و تبادلاتی که مشتری با کسب و کارتون داشته دسترسی پیدا کنین. همچنین این اجازه رو به تموم افرادی که تو کسب و کارتون هستن میده تا هر زمانی که نیاز به اطلاعات راجع به مشتری داشتن، پروفایلش رو ببینن که چه خبره! در اختیار داشتن اطلاعاتی مثل خرید های مشتری، تعاملاتی که با کسب و کارتون داشتن این قدرت رو به شما میده تا خدمات شخصی سازی شده، موثر و درستی رو بهشون ارائه کنین. CRM به لحاظ عملیاتی بهتون کمک می کنه تا فرآیند فروش رو از اولین ارتباط تا نهایی شدن سفارش بتونید دنبال کنید. همچنین به کمک CRM می تونین فرآیند فروش رو تحلیل کنین و از شر تاخیر های غیر ضروری خلاص بشین.